Zeytinyağlı Kuru Börülce | Pratik Tarifler

Bu haber 14 Haziran 2020 - 23:23 'de eklendi ve 3 views kez görüntülendi.

Zeytinyağlı Kuru Börülce Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık yeşil biber
  • 1 domates
  • Yarım kg kuru börülce
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 2~3 dal maydanoz

Zeytinyağlı Kuru Börülce Nasıl Yapılır

  • Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında kavurun. Küp doğradığınız biberler ve domatesi ilave edin.
  • Bir gece önceden ıslattığınız kuru börülceyi ekleyin. Su, tuz ve toz şekeri ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz yapraklarını serpip ılık olarak servis yapın.
  • Zeytinyağlı kuru börülceyi, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
    Daha fazlası için, pratik yemek tariflerinden yararlanabilirsiniz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.