Yoğurt, ağız kokusunu azaltır mı? « KÜLLİYET – Haberler – Son Dakika Haberleri
FLAŞ HABER:

Yoğurt, ağız kokusunu azaltır mı?

Bu haber 05 Mayıs 2019 - 16:43 'de eklendi ve 72 kez görüntülendi.

Uzmanlar ağız kokusu, diş ve diş eti hastalıkları için kalsiyumca da varlıklı olan yoğurt tüketiminin mühim bulunduğunu bildiriyor.

 

Yoğurdun ağız kokusuyla iyi mi bir alakası olabilir sorusu akla gelebilir. Ancak yoğurt bakteriler tarafınca sütten fermentasyon kararı oluşan bir üründür. Dolayısıyla muhteviyatında bulunan bakteriler ağız kokusunu gerçekleştiren bakterileri baskılayarak fena kokuyu engellemeye destek oluyorlar.

Japonya’da Tsurumi Üniversitesi’nde meydana getirilen bir araştırmada 24 gönüllüye 6 hafta süresince şekersizleştirilmiş yoğurt veriliyor. Yoğurt tüketiminden ilkin ve sonrasında soluk örnekleri incelendiğinde tertipli yoğurt tüketenlerde ağız kokusuna sebep olan bakterilerin sayısının mühim derecede azaldığı, fena kokunun sebebi olan hidrojen sülfür miktarının ise yarıya düşmüş olduğu gözlemleniyor.

Uzmanlar ağız kokusu, diş ve diş eti hastalıkları için kalsiyumca da varlıklı olan yoğurt tüketiminin mühim bulunduğunu bildiriyor.

Külliyet
Külliyet bilgi@kulliyet.com.tr
Haberler, son dakika haberler, güncel, dünya, siyaset, asayiş, ekonomi, spor, gündem ve kültür sanat haberleri