Sütsüz kek tarifi, Sütsüz nefis ıslak kek tarifi, Sütsüz kek nasıl yapılır

Bu haber 06 Mart 2020 - 12:45 'de eklendi ve 2 views kez görüntülendi.

Evde süt mü yok? O zaman sizde sütsüz kek tarifi deneyin… Harika iki tarifimiz var. Bunlardan biri Sütsüz  ıslak kek, diğer ise sütsüz zebra kek.

Malzemeler

    3 yumurta

    1 su bardağı şeker

    1 su bardağı yoğurt

    1 su bardağı sıvı yağ

    1 paket vanilya

    1 paket kabartma tozu

    2-3 yemek kaşığı kakao

    Alabildiğince un (2 buçuk 3 su bardağı kadar)

Hazırlanışı

    Tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin.

    Bir karıştırma kabına, 3 adet yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve homojen bir karışım olana kadar iyice çırpın.

    Üzerine 1 su bardağı yoğurdu, 1 su bardağı sıvı yağı ekleyin ve yeniden çırpın.

    Ardından, 1 paket vanilyayı, 1 paket kabartma tozunu, 3 yemek kaşığı kadar kakaoyu ekleyin ve yeniden çırpın. Dilerseniz bu karışımdan yarım su bardağı ayırın.

    2,5 ila 3 su bardağı arası unu, mümkünse eleyin ve yavaş yavaş hamura ekleyin. Kıvamı çok sert olmasın.

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 ila 50 dakika arası, kürdan testi yaparak pişirin. Keki fırına koyduktan sonra ilk 30 dakika kapağı açılmamalıdır. Kek piştikten sonra da fırından hemen dışarı çıkartılmadan önce fırının kapağı bir miktar açık bırakılarak ilk harlı sıcaklığının geçmesi beklenmelidir. Bu şekilde kekiniz en kabarık halinde kalır.

    Oda sıcaklığına yakın bir sıcaklığa gelen kekin üzerine ayırdıysanız yarım su bardağı kadar sostan döküp fırça ile her yerine gelecek şekilde sürün.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
  • Alabildiğince un (2 buçuk 3 su bardağı kadar)

Hazırlanışı

  1. Tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin.
  2. Bir karıştırma kabına, 3 adet yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve homojen bir karışım olana kadar iyice çırpın.
  3. Üzerine 1 su bardağı yoğurdu, 1 su bardağı sıvı yağı ekleyin ve yeniden çırpın.
  4. Ardından, 1 paket vanilyayı ve 1 paket kabartma tozunu ekleyin ve yeniden çırpın.
  5. 2,5 ila 3 su bardağı arası unu, mümkünse eleyin ve yavaş yavaş hamura ekleyin. Kıvamı çok sert olmasın.
  6. Kek hamurunun yarısını bir başka karıştırma kabına alın ve birine 3 yemek kaşığı kakaoyu ekleyin karıştırın.
  7. İyice yağladığınız kek kalıbına bir kat beyaz bir kat kakaolu kek hamurundan dökerek tüm hamuru bitirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 ila 50 dakika arası, kürdan testi yaparak pişirin. Keki fırına koyduktan sonra ilk 30 dakika kapağı açılmamalıdır. Kek piştikten sonra da fırından hemen dışarı çıkartılmadan önce fırının kapağı bir miktar açık bırakılarak ilk harlı sıcaklığının geçmesi beklenmelidir. Bu şekilde kekiniz en kabarık halinde kalır.
  9. Oda sıcaklığına yakın bir sıcaklığa gelen kekin üzerine ayırdıysanız yarım su bardağı kadar sostan döküp fırça ile her yerine gelecek şekilde sürün.


www.tgrthaber.com.tr

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.