Simit nasıl yapılır, Simit tarifi ve En kolay Simit yapımı

Bu haber 12 Şubat 2020 - 2:32 'de eklendi ve 10 views kez görüntülendi.

Evde simit yapmak zor gibi görünse de aslında oldukça kolaydır. Evde simin nasıl yapılır ve Evde en kolay simit nasıl yapılır onu siz okuyucularımıza derledik. Kolay bir hamur tarifi ile kendi simidinizi kendiniz yapabilirsiniz.

Çıtır çıtır içi yumuşacık lezzetli simit tarifi

Malzemeler

    • 1 su bardağı ılık süt

 

    • 1 su bardağı ılık su

 

    • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

 

    • 1 yemek kaşığı şeker

 

    • 1 tatlı kaşığı tuz

 

    • 1 küp yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya

 

    • Aldığı kadar un

 

Pekmezli sos için

    • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi

 

    • Yarım çay bardağı su

 

    • Bol susam

 

Hazırlanışı

    1. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

 

    1. Bir karıştırma kabına, 1 su bardağı ılık sütü, 1 su bardağı ılık suyu ve 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağı alın ve çırpın.

 

    1. Üzerine 1 yemek kaşığı şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu1 1 paket kuru mayayı ekleyin.

 

    1. Unu yavaş yavaş ilave edin. Her un ilave ettiğinizde en az 1 dakika yoğurun ki hamurun en son haline gelmesini beklemiş olun.

 

    1. Hamurunuz kulak memesi kıvamına geldiğinde artık un dökmeyin ve mayalanıp dinlenmesi için 45 dakika kapağı kapalı bir kapta dinlendirin.

 

    1. Hamur mayalandıktan sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere bölün.

 

    1. Böldüğünüz her bir mandalina büyüklüğündeki bezeyi de ikiye bölün.

 

    1. İkiye böldüğünüz minik topları ince bir şekilde uzatıp rulo yapın. Bu rulo tıpkı 3 adet telefon şarj kablonun bir araya gelmiş olduğundaki gibi bir kalınlıkta olacaktır. Bu ortalama bir ölçüdür. Sizin bezeleriniz daha ince veya bir tık daha kalın da olabilir. Bu herhangi bir problem teşkil etmez.

 

    1. Şu anda elinizde iki adet ince uzun hamurunuz olmalı. Bu hamurları, birbirine dolayın. Boylu boyunca birbirine dolanmış olan hamurların uçlarını parmağınızla birleştirin.

 

    1. Ardından yuvarlak hale getirerek çubuk şeklindeki hamura simit şeklini verin.

 

    1. Tüm bezeleri bu şekilde ikiye bölerek ince rulo haline getirip birbiriyle bağlayıp simit şekline getirin.

 

    1. Bir kaba yarım çay bardağı üzüm pekmezini, yarım çay bardağı suyu alın ve karıştırın.

 

    1. Bir kaba da bolca susam dökün.

 

    1. Hazırladığınız simit hamurlarını önce pekmezli suya, sonra da susama bulayıp fırın tepsisine dizin.

 

    1. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

 

www.tgrthaber.com.tr

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.