Bilim Kurulu toplanıyor

Son Dakika Haberleri

Patlıcan lazanya tarifi hamursuz nasıl yapılır? İşte hamursuz patlıcan lazanya yapılışı!..

Bu haber 14 Eylül 2020 - 12:01 'de eklendi ve 2 views kez görüntülendi.

Hamursuz patlıcan lazanya tarifi, hem lezzeti, hem pratik bir seçenek olması ve hem de Hamursuz lazanya tarifi olarak diyet menülerine gayet uygun olması açısından sıkça tercih edilen tarifler arasında yer alıyor. Patlıcan, domates ve yeşil biberin beşamel sos ve kaşar peyniriyle buluşmasının ardından ortaya çıkan bu muhteşem lezzetin detaylı yapılışına, malzeme listesi ve püf noktalarına yazımızın devamından erişebilirsiniz. Peki, Patlıcan lazanya tarifi hamursuz nasıl yapılır? İşte Arda’nın Mutfağı’ndan hamursuz patlıcan lazanya yapılışı ile ilgili tüm detaylar!..

Hamursuz Patlıcan lazanya tarifi!

Hamursuz Patlıcan Lazanya Malzemeleri
5 adet kemer patlıcan
4 parça haşlanmış tavuk göğsü
4 adet orta boy domates
4 adet yeşil sivri biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz-karabiber
 
Beşamel Sos İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2,5 bardak süt
Muskat rendesi
Tuz-karabiber
 
Kızartmak İçin Malzemeler
Zeytinyağı

Patlıcan lazanya tarifi hamursuz nasıl yapılır ?

Patlıcanları ince uzun dilimler halinde kesin. Kararmamaları için tuzlu suda bekletin. Teflon tavaya az zeytinyağı koyarak kızdırın. Patlıcanları iyice kurulayıp fazla karartmadan arkalı önlü pişirin. Havlu kağıt serili tabağa çıkarın.

Haşlanmış tavuk göğüslerini küçük kuşbaşı doğrayın. Domatesleri küp, biberleri ince kesin. Tencerenizde 2 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırın ve tavukları ekleyerek kavurun. Sonra biberleri ilave edin ve biraz daha kavurun. Domatesi ekleyip tuz, karabiberle baharatlandırın ve arada karıştırarak 10 dakika soteleyin. Kenara alın.

Ayrı bir sos tenceresinde beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Çırpıcı yardımıyla sütü azar azar dökerek devamlı karıştırın. Yoğunlaştıktan sonra muskat rendesi, tuz ve karabiberini koyun, bir karıştırıp ocaktan alın. Beşamelin birazını tavuklarla karıştırın.

Kare cam kabınıza bir sıra patlıcan dizin. Üstüne tavuk sotenin bir kısmını yayın. Sonra tekrar patlıcan dizip aynı işlemi malzeme bitene kadar tekrarlayın. En üste kalan beşamel sosu yayın. Rende kaşar peynirini üzerine serpin.

Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!..

Patlıcan lazanya tarifi hamursuz nasıl yapılır İşte hamursuz patlıcan lazanya yapılışı!..

www.dirilispostasi.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.