Patates topları | Pratik Tarifler

Bu haber 14 Haziran 2020 - 23:22 'de eklendi ve 6 views kez görüntülendi.

Patates topları Tarifi İçin malzemeler

  • 2 patates
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçek yağı

Patates topları Nasıl Yapılır

  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Tuz, karabiber ekleyip soğumaya bırakın.
  • Mısır gevreğini elinizle ezerek ufalayın. Patates püresinden küçük parçalar alıp içine rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirip yuvarlayın.
  • Önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak ufalanmış mısır gevreğine bulayarak kızgın ay çiçek yağında altın rengi oluncaya kadar kızartın.
  • Patates toplarını, ızgara köfte ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Patates Toplarının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Patateslerin kabuklarını daha kolay soyabilmek için, haşladıktan sonra soğuk suda bekletin.
  • Patateslerin çıtır olması için, mısır gevreklerini blenderden geçirin.
  • İçinin akışkan olması için, kaşar peynirini elinizle ufak parçalara ayırabilirsiniz.
  • Patates toplarının yanmaması için, kısık ateşte pişirin.

1 Porsiyon Patates Topları Kaç Kaloridir?

Patates toplarının bir porsiyonu 350, bir adedi ise yaklaşık 105 kaloridir. A vitamini ve potasyum bakımından zengin olan bu tarifi, ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Çat kapı gelen misafirlere kısa sürede hazırlayabileceğiniz pratik yemeklere göz atmayı unutmayın! 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.