Mücver tarifi, kabak mücveri, Kabak mücveri tarifi, Mücver nasıl yapılır « Külliyet

SON DAKİKA

Mücver tarifi, kabak mücveri, Kabak mücveri tarifi, Mücver nasıl yapılır

Bu haber 31 Ekim 2019 - 15:09 'de eklendi ve 0 views kez görüntülendi.

Kendisi, kahvaltıların, çay saatlerinin ve her daim yemeklerin yanına lezzet katan bir kızartmadır. Çeşitli sebzelerle hazırlanabilir. En meşhur olanı kabak ile hazırlanan kabak mücveridir. Sıcak veya soğuk olarak tüketilebilir ve tüketilmektedir. Sebze tüketmeyi sevmeyenlerin veya bazı sebzeleri yediremediğiniz çocuklarınızın öğünlerine, rahatlıkla servis edebilir ve bu sebzeyi sevmelerini sağlayabilirsiniz. Özellikle yanına yoğurt ile servis edilirse, mücverleriniz kapış kapış gidecektir.

Mücverleri, kızartma tavasında kızartabileceğiniz gibi fırında da yapabilirsiniz. Böylece daha az yağlı ve daha sağlıklı mücverler elde edebilirsiniz. Fırında yapacağınız mücverlere, unu biraz daha fazla ilave edin. Aksi halde cıvık bir mücver karışımı, fırında pişmeyerek sizi yanıltacak ve yanacaktır.

Eğer mücverlerinizin daha da sağlıklı olmasını istiyorsanız, karışımın içinde kullanılan unu, buğday unu veya tam buğday unu ile değiştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra sağlıklı ve yiyebildiğiniz diğer un çeşitleriyle de mücverinizi hazırlamanız mümkün olacaktır.

Kabak mücverinin yanında ne gider

Kabak mücverini, bir çay saati için hazırlıyorsanız, peynirli bir börek hazırlayabilirsiniz.

Kısır ile de iyi bir kombinasyon yakalamak mümkündür.

Daha çok soğuk tüketilen mücverle ise sarımsaklı veya sade bir ev yoğurdu lezzetini arttıracaktır.

Izgara olarak hazırladığınız köftelerin yanına mücveri, garnitür olarak servis edebilirsiniz.

Tüm bunlarla birlikte, akşam yemeklerinde çorbaların yanına da oldukça yakışmaktadır.

Kabak mücveri tarifi

Malzemeler

Hazırlanışı

  1. Kabakların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  2. İçine; yeşil soğanı, maydanozu ve dereotunu küçük küçük doğrayın.
  3. Yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın ve üzerine ununu ilave ederek bir çırpma teli veya el mikseri ile çırpın. B
  4. Baharatlarını, suyunu tamamen sıktığınız kabağı, doğradığınız dereotu ve maydanozu ilave edin ve karıştırın.
  5. Yapışmaz bir tavaya az miktarda sıvıyağ ekleyip, kızdırın. Üzerine kabaklı karışımdan bir kaşık dökün.
  6. Mücverlerin her iki yüzünü de renkleri değişene dek kızartın.
  7. Bir tabağa havlu kağıt serin ve mücverleri üzerine alın. Fazla yağını peçeteye bırakacak mücverleri, üst üste koymanız gerekirse her katı arasında da havlu kağıt serin.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.