MasterChef mantarlı risotto nasıl yapılır? Mantarlı risotto yapılışı tarifi

Bu haber 29 Temmuz 2020 - 23:05 'de eklendi ve 3 views kez görüntülendi.

Ekranların sevilen yemek yarışması MasterChef Türkiyen’in bu akşamki bölümünde yarışmacılardan Mantarlı risotto yapılması istendi. Yarışmayı ilgiyle takip edenler Masterchef’deki Mantarlı risotto tarifini araştırmaya başladı. Pek, MasterChef mantarlı risotto nasıl yapılır? Mantarlı risotto yapılışı tarifi ile ilgili bilgiler merak ediliyor. Ayrıntılar haberde…

Mantarlı risotto tarifi şöyle…

Mantarlı risotto tarifi için malzemeler

Yarım paket risotto pirinci
Yarım paket kültür mantarı
Yarım kuru soğan
2 diş sarımsak
2~3 dal taze fesleğen
1 kadeh beyaz sek şarap
1 paket rendelenmiş parmesan peyniri
30 gr tereyağı
Tavuk suyu için

1 tavuk budu
4 su bardağı su
1 havuç
1 yeşil kereviz
1 soğan
1 diş sarımsak
2~3 defne yaprağı
Tuz
Mantarlı risotto Nasıl Yapılır
Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Orta boy tencereye tavuk budunu alın ve üzerine 4 su bardağı su ekleyin. İçine soyulmuş ve temizlenmiş sebzeleri, soyulmuş ve ikiye bölünmüş soğan ile sarımsağı ilave edin. Defne yaprağı ve tuzu da ekleyip kaynatın.

Geniş bir tavada tereyağını eritin. Sarımsak ve soğanı ince kıyıp tereyağında kavurun. Pirinci ilave edip sürekli karıştırıp 5 dakika kavurun.

Mantarları ince doğrayıp ekleyip karıştırın. Beyaz şarabı ilave edin. Kaynamış tavuk suyundan kepçeyle pirinç demlenene kadar sürekli ekleyip karıştırın. Pirinç yumuşayınca ocaktan alın. Fesleğenleri ince kıyıp ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına alıp rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip servis yapın.

www.dirilispostasi.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.