Bilim Kurulu toplanıyor

Son Dakika Haberleri

Kuru Fasulye Pişirirken Yararlı Bilgiler

Bu haber 13 Şubat 2020 - 22:23 'de eklendi ve 12 views kez görüntülendi.

Kuru fasulye bizim milli yemeğimizdir. Kurufasulye pişirilmeyen ev yok gibidir. Tabi kurufasulye pişirmenin bazı incelikleri var. Bunları bilmeniz halinde bir sürprizle karşılaşmazsınız. Yazımızı okuyan bu görüşlerin hepsine katılıyor musunuz? Fasulye şişkinlik yapıyorsa pişirme yöntemini değiştirin

Fasulye, büyük bir lif, antioksidan ve protein kaynağıdır. Pek çok insan kuru fasulye pişirmenin göz korkutucu olduğunu düşünür ve konserve fasulyeyi seçer. konserve hem daha pahalıdır hem de ilave bir sodyum dozuna sahiptir. Kilo vermenize yardımcı olacak fasulye püresi tarifi

Burada, size kolaylık sağlamak için kuru fasulyelerin temellerini ele aldık.

Fasulyeleri ıslatmak
Küçük taşları veya döküntüleri temizlemek için her zaman fasulyeyi ayıklayın.
Büyük bir kaba fasulye eklemeden önce su ile iyice durulayın
Üzerini 2 santim geçecek kadar soğuk su ekleyin
Fasulye 4 saat içinde tamamen nemlendirilecektir, ancak 24 saate kadar bekletilebilir. Fasülyenin faydalarını biliyor musunuz?

Hızlı Islatma Tekniği
Bir tencerede fasulye ve suyu birleştirin ve kaynamaya kadar ısıtın. 3 dakika pişirin. Ocağı kapatın ve bir saat bekletin. Fasulyeyi geceden ıslatmayı unuttuysanız

Pişirme Gerçekleri
Kuru fasulye her zaman yumuşak suda pişirilmelidir aksi halde sert olur.
Sert suyunuz varsa bir tutam kabartma tozu tencereye ekleyebilirsiniz.
Pişirmenin başlangıcında tuz eklerseniz fasülyenin kabukları sertleştirir ve pişirme süresini uzatır. Yumurtalı taze fasulye kavurması

Diğer bilgiler
Kuru fasulye bir yıl raf ömrüne sahiptir
Serin ve kuru bir yerde hava geçirmez bir kapta saklayın
1 bardak kuru fasulye, yaklaşık 2 fincan pişmiş fasulye yapar
Kalan taneleri daima kendi sıvılarında saklayın ve 5 güne kadar buzdolabında saklayın veya 6 aya kadar dondurun

Kuru Fasulye Pişirirken Yararlı Bilgiler

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.