Kendini Şımartmak İsteyenler İçin Sağlıklı 5 Tarif!

Bu haber 16 Mart 2020 - 14:08 'de eklendi ve 4 views kez görüntülendi.

Beslenirken her ne kadar sağlıklı atıştırmalık da olsa mutlaka yenilen miktara dikkat edilmelidir. Diyet sırasında ve sonrasında da porsiyon kontrolü çok önemli. Özellikle de benim gibi metabolizmanız yavaş çalışıyor ve çok çabuk kilo alıyorsanız. Sağlıklı beslenmede, ara öğünler ve sağlıklı atıştırmalıklar olmazsa olmaz. Özellikle tatlı ve açlık krizlerinde, abur cubur gibi zararlı ürünler tüketmek sağlıklı beslenmenize engel olacaktır. Wociety olarak sizlere sağlıklı atıştırmalık tarifleri sunuyoruz. Bu tariflerle kendinizi şımartabilir ve kilo alımını önleyebilirsiniz!

Hurmalı Toplar

Malzemeler:

  • 1 su bardağı hurma (çekirdeği çıkarılmış)
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı Chia tohumu ya da keten tohumu
  • 2/3 su bardağı glütenli yulaf ezmesi

Yapılışı: Hurmanızı sıcak suda yaklaşık 15 dakika bekletin. Yumuşadıktan sonra mutfak robotundan geçirin. İçerisine diğer malzemeleri ilave edin ve iyice karıştırın. Karışımı minik toplar haline getirin. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra afiyetle yiyin.

Elma Cipsi

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı: Elmaları güzelce yıkayıp kurulayın. İnce ince dilimleyin ve dilimleri pişirme kâğıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Elma dilimlerinin üstüne fırça yardımıyla bal sürün. Son olarak tarçın serpin. Önceden ısıttığınız 120 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

Yoğurtlu Bar

Malzemeler:

  • 250 gram yoğurt
  • 3 yemek kaşığı bal
  • Yarım su bardağı böğürtlen, yaban mersini, frambuaz
  • 3 yemek kaşığı yulaf
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı, ceviz, fındık veya badem (tuzsuz ve iri kıyım)

Yapılışı: Yoğurt ve balı bir kapta karıştırın. Karışımı pişirme kâğıdı serdiğiniz küçük bir kaba alın ve yayın. Daha sonra diğer malzemeleri bu karışımın üzerine serpin. Yaklaşık 5 saat dondurucuda bekletin. Donduktan sonra bıçak yardımıyla servis edebilirsiniz.

Kabak Cipsi

Malzemeler:

  • 2 adet orta boy kabak
  • 1 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Baharat

Yapılışı: Kabakları yıkayın, kurulayın ve incecik halkalar halinde dilimleyin. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine kabak dilimlerini tek sıra halinde dizin. Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Parmesan ve dilediğiniz baharatları serpin. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kabak cipsleriniz hazır olduktan sonra yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Közlenmiş Biberli Tost

Malzemeler:

  • 2 dilim tam buğday ekmeği
  • 1 çorba kaşığı krem peynir
  • 1 tatlı kaşığı ballı hardal
  • 1 adet közlenmiş kırmızı kapya biber
  • 2 yaprak roka
  • 2 dilim eski kaşar
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Ekmeklere krem peyniri ve hardal sürün. Biberi, rokayı, kaşarı dizin ve kapatın. Tost makinasında bir süre pişirdikten sonra ekmeğin arka ve ön yüzüne bir fırça yardımıyla zeytin yağını sürün. Bir bardak şekersiz çay ile servis edebilirsiniz.

https://www.wannart.com/kendini-simartmak-isteyenler-icin-saglikli-5-tarif/

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.