Kandil Simidi Tarifi | Tam kıvamında kıyır kıyır Kandil Simidi nasıl yapılır?

Bu haber 18 Şubat 2021 - 11:08 'de eklendi ve 14 views kez görüntülendi.

Üç aylar geldiğinde en çok aranılan tarif, Kandil Simidi tarifidir. Kıyır kıyır, tam kıvamında Kandil Simidi, hem ev halkını hem de çevreyi mutlu eder, dağıtana da bir dua kazandırır. Peki, en lezzeti, tam kıvamında Kandil Simidi nasıl yapılır?

Bir kandil geleneği olan Kandil Simidi, özellikle üç aylarda sık sık pişirilir ve dağıtılır. Pastanelerde yapılan ve dağıtılan kandil simitlerinden daha ekonomik ve daha lezzetli tam kıvamında kıyır kıyır Kandil Simidi yapmak isterseniz tarifimiz burada!

KANDİL SİMİDİ TARİFİ!

Malzemeler:

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz mahlep
  • 125 gr margarin
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 3 adet yumurta akı
  • Susam
  • Arzuya göre çörek otu

Hazırlanışı:

Derin bir karıştırma kabının içine unu eleyin. Kabartma tozu ve toz mahlebi koyup ortada bir yuva açın.

Margarin, sıvıyağ, yumurta, yoğurt, şeker, sirke ve tuzu da ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayan bir kıvam aldığında üzerini kapatın ve 10-15 dakika dinlendirin.

Yumurta aklarını ve susamı iki ayrı kâseye alın. Yumurta aklarını iyice çırpın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alın ve elinizle küçük bir simit şekli vererek uçlarını birleştirin. Simitleri önce yumurta akına sonra susama batırın ve pişirme kâğıdı serili bir fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 °C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Aradaki tek fark, mahlep katılıp katılmamasıdır. Aşağıdaki malzemeleri, yukarıdaki tarifle aynı şekilde yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1. 5 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta beyazı
  • Susam
  • Çörek otu

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.