Farklı Kahvaltılık Lezzetler

Bu haber 04 Nisan 2020 - 16:23 'de eklendi ve 12 views kez görüntülendi.

Kendimizi dışarı çıkmaktan olabildiğince alıkoyduğumuz bu günlerde, her sabah pazar sabahıymış gibi kahvaltı etmemiz için yeterli zamanımız olmuş oldu. Biz de bu sabahlarda her zamankinden biraz daha farklı lezzetler denemeniz için sizlere kahvaltılık tarifleri listeledik.

1. Zerdeçallı Portakallı Porridge

  • 500 ml süt
  • 80 gr yulaf ezmesi
  • 1 adet portakal
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1/4 çay kaşığı tarçın
  • 10gr taze zencefil
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • Karabiber
  • 1 tutam tuz

Her porsiyon yaklaşık 141 kcal, 14 gr protein, 13 gr yağ ve 53 gr karbonhidrat içermektedir.

Bir tava içerisine yağ ve balı ekleyip karıştıralım. İçerisine yulaf ezmesinin 20 gramını ve tarçını da ekledikten sonra karışım toparlanıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Sonrasında bir araya gelmiş olan karışımı bir kenara alıp soğumaya bırakalım.

Bu sırada taze zencefili soyup küçük parçalar halinde keselim. Portakalımızın yarısını rendeleyelim ve rendelenmiş portakal kabuklarını zencefil, karabiber, zerdeçal, 1 yemek kaşığı su yardımı ile bir kapta karıştıralım. Portakalımızı soyalım ve portakalın kenarlarında olabildiğince az miktarda beyazlık kaldığından emin olalım. Soymuş olduğumuz portakalın yarısının suyunu ellerimiz ile bir kap içerisinde sıkalım.

Sütümüzü bir tencere içerisinde karıştırarak kaynatmaya başlayalım. Kaynamakta olan sütün içerisine geri kalan yulaf ezmelerini ekleyip karıştırmaya devam edelim. Sütümüz yulaf ezmeleriyle birlikte kaynadıktan sonra, karışımın içerisine portakal suyunu, hazırlamış olduğumuz portakal, zencefil karışımını ekleyelim. Karışımı homojen bir hale gelene kadar karıştıralım.

Karışımımızı tencereden alıp 2 adet çukur kaseye boşaltalım ve kaselerimizi doğranmış portakal dilimleri ve soğumaya bıraktığımız yulaf ezmeleri ile dekore edelim. Porridge‘ımızı sıcak olarak servis edelim.

Bu karışım sağlıklı olduğu kadar doyurucu ve kilo vermeye de yardımcıdır.

2. Yumurta Muffinleri

  • 6 adet yumurta
  • Tuz ve karabiber
  • 1/2 kilo haşlanmış ve suyu çekilmiş ıspanak
  • 1/3 su bardağı şarküteri ürünü (salam/sucuk/sosis vb.)
  • 1/3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Küp küp doğranmış domates

Karışımın tamamı yaklaşık 129 kcal, 1 gr karbonhidrat, 10 gr protein, 1 gr yağ içermektedir.

6 adet yumurta muffini için yazdığımız bu tarifi bir örnek olarak veriyoruz. Muffinleri yaparken malzemeleri istediğiniz gibi ekleyip çıkarabilirsiniz. İster mantar ve kaşar peynirli, ister sebzeli, ister domatesli biberli… Yaratıcılığınızı serbestçe kullanabilirsiniz.

Yumurtaları bir kap içerisinde iyice çırptıktan sonra bütün malzemeleri kaba ekleyin ve karıştırın. Karışımınızı muffin kaplarının yarısı dolacak şekilde boşaltın ve 300 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Dilerseniz kağıt muffin kaplarını da kullanabilirsiniz; ancak yumurtanın yapışmaması adına biz teflon muffin kalıplarından öneriyoruz.

Pişirmiş olduğunuz muffinler buzdolabında 2 ila 3 gün, buzlukta ise 2 aya kadar tazeliğini korumaktadır.

3. Fransız Tostu

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya tozu
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 su bardağı süt
  • 4 dilim ekmek
  • İsteğe göre karamel şurubu, meyve parçaları veya tereyağı

Yumurtayı bir kap içerisinde iyice çırptıktan sonra içerisine vanilya tozu, tarçın ve sütü ekleyin. Malzemeleri karıştırdıktan sonra ekmekleri karışımın içine batırın ve yapışmayan tavada kızartın.

Fransız tostunuzu isterseniz tereyağ ile, isterseniz karamel şurubu ve taze meyveler ile birlikte yiyebilirsiniz.

4. Sebzeli Kiş

Hamurun malzemeleri:

  • 250 gr un
  • 125 gr soğuk tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz

İçin malzemeleri:

  • 700 gr sebze karışımı (örneğin kabak, havuç, ıspanak, paprika, mantar)
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 200 gr süt kreması
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam tuz ve karabiber

Kişimizin bir porsiyonu 197 kcal, 12 gr karbonhidrat, 6 gr protein ve 14 gr yağ içermektedir.

Yine yumurtalı muffinde de olduğu gibi kişin iç malzemelerini istediğiniz gibi belirleyebilirsiniz. İster sebzeli, ister sadece ıspanaklı, ister etli… Önemli olan geri kalan malzemelerin tam ölçülü olması.

Hamur için gerekli bütün malzemeleri yoğurduktan sonra, oklava yardımı ile açtığınız hamuru, önceden yağladığınız veya yağlı kağıt koyduğunuz yuvarlak kelepçeli bir kabın içerisine kenarları 3 cm yükseklikte olacak şekilde yerleştirin. Hamurun tabanına bir çatalın uçlarını çokça batırın ve 12 dakika, 180 derecelik fırında pişirin.

Bu sırada bir tavanın içerisinde yağı kızdırıp ince kıyılmış soğanları pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine eklemek istediğiniz doğranmış sebze karışımını ekleyin ve sebzeleri tavada kızartın.

12 dakika boyunca fırında pişmiş olan hamurunuzu çıkartıp kızarmış sebzeleri hamurun içerisine dökün. Daha sonrasında yumurtaları çırpın ve çırpılmış yumurtalar ile süt kremasını karıştırın. Bu karışımı sebzelerin üzerine dökün ve sonrasında rendelenmiş peyniri dökün.

30 dakika kadar yine 180 derecede hamurunuzu pişirin ve soğuduktan sonra servis edin.

https://www.wannart.com/farkli-kahvaltilik-lezzetler/

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.