Evde Hingel Tarifi / Hingel Nasıl Yapılır? / Hingel Hangi Yörenin Yemeği?

Bu haber 28 Temmuz 2020 - 11:59 'de eklendi ve 4 views kez görüntülendi.

Ülkemizde çok sevilen yarışma programı MasterChef programı yeni sezona yeni yarışmacılarla merhaba dedi. Hem ülkemizin hem de dünya mutfağının farklı lezzetlerinin tarifinin yapıldığı programda en çok adı ve lezzetiyle merak konusu olan Hingel hakkında bilgi almak ve tarifinin nasıl yapıldığını merak eden okuyucularımız için bu muhteşem yemeğin tarifini vermeye çalışacağız.

Hingel Tarifi

Alınacak Malzemeler:

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Kıymalı iç harcı için:

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 300 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 demet maydanoz

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Hingel Tarifi / Hingel Nasıl Yapılır?

Hingel tarifi

Hingel tarifine geçmeden önce bu yemeğin püf noktası hamurunda gizli olduğunu söylemiş olalım. Bir çeşit mantı olan hingelin hamurunun hafif sert ve ele yapışmayan bir kıvamda olması en önemli ayrıntısıdır. Yani hamuru, avuç içinde bastırdığınız da elinize yapışmaması gerekiyor. Kıvama gelen hamuru oklava yardımıyla açıp hingelin iç harcını dilediğiniz gibi dilerseniz patates veya peynirle de hazırlayabilirsiniz.

Kıymalı Harç Yapılışı:

  • Öncelikle kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Ayıklayıp bol suda yıkadığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın.
  • Kıymayı, kuru soğanı, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu güzelce harmanlayın.
  • Daha sonra unu derin bir karıştırma kabına alıp, kenar kısımlarda kalan unun üzerine az tuz serpiştirin. Orta kısmını açıp yumurtayı kırın. Ilık suyu azar azar ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar yoğurun.
  • Bu hamuru dört eşit bezeye ayırın. Unlanmış mutfak tezgahı üzerinde bir merdane veya oklavayla açın. Yuvarlak bir kalıp ya da bardak ağzı yardımıyla şekil verip, hamur bezeleri bitene kadar devam edin.
  • Hamurların orta kısımlarına hazırladığınız iç harçtan bir tatlı kaşığı ekleyin. Kenar kısımlarını içe doğru alıp sağlı sollu birbiri üzerine bindirerek uzunlamasına kapatın.
  • Bu işlemi mantıların hepsine uygulayın.
  • Hazırlamış olduğunuz bu mantıları bir tencerede içinde kaynamış suyun içine parça parça bırakıp, hamur yumuşayana kadar güzelce haşlayın.
  • Haşladığınız bu mantıları süzgeçle servis tabağına alıp üzerine kızdırılmış tereyağ, sarımsaklı yoğurt ya da domates sos ekleyip afiyetle tüketebilirsiniz.

Hingel Hangi Yörenin Yemeği?

Farklı şehirlerimizde farklı isimlerle bilinen ve bir mantı yemeği olan Hingel’in Erzurum şehrimizde çok tüketildiğini ve çok yapıldığını biliyoruz. Her ne kadar Sivas’lılar bizim yeğimiz demiş olsa da yemeğin esas çıkış yerinin Erzurum olduğu bilinmektedir.


www.tgrthaber.com.tr

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.