Bugün ne pişirsem? Akşama ne pişirsem diyenlere günün kolay yemek önerileri (8 Temmuz 2020 Çarşamba)

Bu haber 27 Temmuz 2020 - 7:12 'de eklendi ve 3 views kez görüntülendi.

Antalya Piyazı tarifi en kolay tarifler listemizin ilk sıralarında yer alıyor. Hem lezzetli hem de besin deposu bir seçenek. Bugün hem göze hem damağa hitap edecek, birkaç malzemeden kolayca hazırlanabilecek zahmetsiz ve sağlıklı bu lezzete sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 8 Temmuz 2020 Çarşamba günü için kolay yemek önerisi; Antalya Piyazı! Malzeme listesi ve Antalya Piyazı nasıl yapılır sorusunun yanıtı metnin devamında…

Bugün akşama ne pişirsem; Antalya Piyazı Tarifi malzemeleri

Antalya Piyazı için gerekli malzemeler;

  • Yarım kg Çandır fasulyesi

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı kadar haşlanmış kuru fasulye
  • 1 kahve fincanı tahin
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay bardağı su

Süslemesi için:

  • 4 adet haşlanmış yumurta
  • 3 adet domates
  • 6 adet yeşil sivri biber
  • 4 adet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Köfteli Karnıyarık nasıl yapılır?

Antalya Piyazı yaparken öncelikle fasulyeleri 8-10 saat önceden soğuk, tuzlu suya koyup bekletin. Vakit darsa fasulyeleri 5 dakika bol tuzlu suda kaynatıp, 1 saat haşlama suyunda bekleterek de aynı sonucu elde edebilirsiniz.

Fasulyeleri orta ateşte, tuzlu bol suda yaklaşık 20- 25 dakika ön haşlama yapın. Haşlama suyunu döküp fasulyeleri yıkadıktan sonra yeniden tencereye koyun ve tuzlu suda haşlamaya bırakın. Fasulyeler iyice pişince ocaktan alıp süzün ve ılınmaya bırakın. Haşlanmış fasulyelerden 3 yemek kaşığı kadarını alıp bir kasede çatalla ezin. Fasulyelere, diğer sos malzemelerini ekleyip karıştırın.

Fasulyelerin kalanını bir servis tabağına alın. Sosu fasulyelerin üzerine güzelce gezdirin. Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğramış domatesleri, dörde böldüğünüz yumurtaları, ince kıydığınız taze soğanı, yeşil sivri biber ve maydanozları, tuzu, kırmızı pul biberi ve karabiberi ekleyip harmanlayın. Dilerseniz içine siyah zeytin ya da taze soğan yerine kuru soğan ekleyebilirsiniz.

İsteğe göre sosa bir yumurta sarısı da eklenebilir.

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

www.dirilispostasi.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.