Brokoli çorbası tarifi, Brokoli çorbası nasıl yapılır, Brokoli çorbası yapımı

Bu haber 12 Şubat 2020 - 1:14 'de eklendi ve 3 views kez görüntülendi.

Brokoli çorbası bazılarımız için içimi zor bir çorba olabilir fakat özellikle kremalı tarif ile hazırlarsanız brokoli tadını daha az alabilirsiniz. Eğer daha yoğun bir brokoli tadı isterseniz o zaman da sütsüz olanı tercih edebilirsiniz. İşte brokolinin en güzel iki çorba tarifi…

Malzemeler

  • 1 adet büyük boy kırmızı soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy brokoli
  • 1 dal taze kekik
  • 3,5- 4 su bardağı sıcak su (veya sebze suyu)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet limonun suyu

Hazırlanışı

  1. Brokolililerin çiçeklerini kesin ve ayırın. Ardından bol suda yıkayın. Dilerseniz, sirkeli suda da bekletebilirsiniz.
  2. Bir tencereye; yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 adet soğanı çok küçük doğramadan dilimleyin ve yağın üzerine atarak, soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  3. 2 diş sarımsağı rendeleyin veya birkaç parçaya bölün ve tencereye ekleyerek soteleyin.
  4. Çiçeklerini ayırarak yıkadığınız brokolileri tencereye ekleyin ve biraz da brokolileri soteleyin.
  5. Üzerine 3 su bardağı kadar sıcak su dökün. Brokoliler yumuşayana kadar pişirin.
  6. Üzerine 1 adet limon suyunu, 1 tatlı kaşığı karabiberi ve bir miktar tuzu ekleyerek çorbayı blendırdan geçirin.
  7. Kıvamı muhtemelen biraz koyu olacaktır. O zaman yarım su bardağı daha sıcak su ekleyerek karıştırın. Kıvamı istediğiniz kıvama gelene kadar azar azar sıcak su ilave ederek karıştırın.

Malzemeler

  • 2 demet brokoli
  • 1 adet soğan
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1/4 demet dereotu

Hazırlanışı

  1. Soğanları küp olacak şekilde doğrayın.
  2. Bir tencereye zeytinyağını alın ve kızdırın. Üzerine soğanları ekleyin. Pembeleşene kadar kavurun.
  3. Brokolileri, güzelce yıkayıp çiçeklerine ayırın. Birkaç dakika kavurun.
  4. Üzerine de tuzu ve karabiberi serpin.
  5. Tencereye 6 su bardağı suyu ilave edin. Birkaç kez kavurun ve brokoliler yumuşayana kadar pişirin. Bu esnada suyunun fazla olduğunu düşünüyorsanız, blendırdan geçirmeden suyunu mutlaka dökün.
  6. Yumuşayan çorbanızı blendırdan geçirin. Çorbanın içinde hiç tane kalmayana kadar blendırdan geçirmeye devam edin.
  7. Ardından üzerine kremayı dahil edip birkaç dakika daha kaynatın. Bu aşamada fazla kaynatmayın ki krema kesilmesin.


www.tgrthaber.com.tr

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.