Bombom tarifi Çikolatalı Toplar, Çikolatalı Toplar Bombom nasıl yapılır

Bu haber 12 Şubat 2020 - 1:41 'de eklendi ve 1 views kez görüntülendi.

Rengarenk pratik toplar hazırlamak için sizlere çok tatlı bir tarifimiz var. Bu tariften yapacağınız topçukları, çocuklarınız çok sevecek. Bu tatlı tarifi kendinize göre de uyarlayabilir ve dilediğiniz dış malzemesi ile hazırlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Çikolatalı Bombom Toplar

Malzemeler

  • 2, 5 paket pötibör bisküvi
  • 250 gram margarin
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket Vanilya
  • 2 veya 3 yemek kaşığı kakao

Üzeri için malzemeler

  • Hindistan cevizi, fındık içi, fıstık tozu gibi dilediğiniz malzemeler

Hazırlanışı

  1. 2,5 paket pötibör bisküviyi robota atın ve incecik olana kadar robottan geçirin. Burada bekletin.
  2. Bir karıştırma kabının içine, 1 su bardağı sütü, ılık hale getirerek dökün. Ardından 1 su bardağı toz şekeri ilave edin.
  3. Erittiğiniz ve bir miktar ılıttığınız 250 gram tereyağını da karıştırma kabına ekleyin.
  4. Hazırladığınız bu sıvı karışım harcını, pötibörlerin üzerine dökün.
  5. Üzerine 1 paket vanilya, 1 su bardağı fındık içini ilave edin.
  6. 2 veya 3 yemek kaşığı da kakao dahil ederek güzelce yoğurun.
  7. Ele yapışmayan bir karışım elde edin. Eğer harcınız cıvık gelir ise o zaman üzerine biraz daha pötibör bisküvisi kırabilirsiniz.
  8. İyice yoğurduğunuz harcınızdan, küçük parçalar kopararak yuvarlayın.
  9. Birkaç tane kaseyi Hindistan cevizi, Antep fıstığı veya başka pasta süsleri ile doldurun. Ardından hazırladığınız topları bu kaseler atın ve her yerine pasta malzemelerinin veya Hindistan cevizinin kaplanmasını sağlayın. Sonra bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine kürdan batırarak servis yapabilirsiniz. Hatta isterseniz çöp şişler kullanabilir ve bu çöp şişlere kurdeleler ile fiyonklar yapabilirsiniz. Hepsi bu kadar.
  10. Bir karıştırma kabına toz haline getirdiğiniz pötibör bisküvileri alın ve üzerine erittiğiniz 250 gram tereyağını ilave edin. Burada bir püf nokta vardır. O da şu ki; tereyağını erittikten sonra sıcak bir şekilde bisküvilerin üzerine dökmeyin. Bu durumda bisküvileriniz hamurlaşacaktır. Tereyağının ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Ardından donmadan bir miktar daha ılındıktan sonra tereyağını bisküvilerin üzerine dökün.


www.tgrthaber.com.tr

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.