Arnavut böreği tarifi, Arnavut böreği nasıl yapılır ve Arnavut böreği yapımı ve hazırlanışı

Bu haber 10 Şubat 2020 - 15:21 'de eklendi ve 0 views kez görüntülendi.

Gerçek bir Arnavut böreği tarifinde börek pişirmeden önce dilimlenmez. Piştikten sonra da böreği yuvarlak tepside de yapmış olsanız kare kare dilimleyin. Bezeler bazı Arnavutlarda 14 olurken bazılarında ise 10 tanedir.

Beze hamurunuz ne kadar ince olursa o kadar ince böreğiniz olur. Kalın olan bezeler nedeniyle, piştikten sonra hamurunuzun alt katları kalın ve zor yenen bir hamur haline gelecektir.

Hamuru için gerekli malzemeler

    • 1 kilo un

 

    • 1 yemek kaşığı tuz

 

    • 700 ml ılık su (daha az kullanabilirsiniz. Kontrollü olun.)

 

İç harcı için gerekli malzemeler

    • Pırasa

 

    • Patates

 

    • Peynir

 

    • Lor

 

    • Kıyma

 

    • Ispanak

 

Hazırlanışı

    1. Öncelikle tarifteki 700 ml ılık su biraz fazla geldi, bu yüzden bir dolu olmayan avuç un eklendi. Bilginiz olsun.

 

    1. Öncelikle hamuru hazırlayalım; hamur için 1 kg unu, 1 yemek kaşığı tuzu ve 650 ml kadar çok az ılık suyu bir yoğurma kabında karıştırın. Hamur ele yapışmayacak ama sert de olmayacak bir hamur olmalıdır. İyice yoğurduktan sonra iç harcını hazırlayana kadar hamuru dinlendirebilirsiniz. Bu hamur mayalı olmadığından dinlenmeye ihtiyacı yoktur. Dilerseniz siz direk açmaya da başlayabilirsiniz.

 

    1. İç malzemesi için hangi malzemeyle yapacağınıza karar verin. Eğer; pırasalı yapacaksanız, pırasaları tavada soteleyin. Eğer patatesli yapacaksanız, patatesleri çiğden rendeleyin. Eğer lorlu veya peynirli yapacaksanız içine dilediğiniz yardımcı malzemeyi ekleyin veya sade olarak hazırlayın. Eğer kıymalı yapacaksanız, kıymayı çiğden de koyabilir önceden soğanla soteleyebilirsiniz de. Eğer ıspanaklı yapacaksanız, ıspanağı soteleyebilir veya çiğden de koyabilirsiniz. Dilerseniz ıspanakların içine yumurta da kırabilirsiniz. İç malzemesini dilediğiniz gibi hazırlayın ve eğer sıcaksa soğuması için bir kenara bırakın.

 

    1. Hamuru alın ve kalın bir rulo yapın. Ardından bir elinizle sıkıp diğer elinizle mandalina büyüklüğünde bezeler kopartın. Adedine kendiniz karar verin ve bizdeki tarife göre 26 adet beze koparın. Bu bezelerin 13 ü alt hamur için, 13 ü üst hamur için. Bezeleri unladığınız bir yere dizin.

 

    1. Her bir bezeyi bir pasta tabağından daha büyük olmayacak şekilde açın ve aralarını ister tereyağı ile isterseniz de sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun.

 

    1. Sonra 13 bezeyi bir hamur haline getirecek şekilde üst üste bir şekilde açın. Fırın tepsisinin altına koyacağınız hamuru tepsiden biraz büyük açın.

 

    1. Yağladığınız fırın tepsisine ilk hamuru serin ve kenarlarının tepsinin kenarından sarkıtın.

 

    1. İç harcını koyun.

 

    1. İkinci 13’lük bezeyi de tek bir hamur olacak şekilde açın ve onu da iç harcın üzerine serin. Ardından kenarlarından sarkıttığınız hamuru alıp, en üst kattaki hamurun kenarlarına parmaklarınızla içe doğru kıvırarak şekil verin.

 

    1. 200 derecede önceden ısıttığınız fırında üzeri altın rengi olana kadar pişirin.

 

www.tgrthaber.com.tr

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.